Brownie z cukinii

W ostatnim poście pisałam Wam o brownie z czerwonej fasoli. Dziś mam do zaproponowania coś równie pysznego, zdrowego i… fit. Będzie to brownie z cukinii. Kolejny ciekawy wynalazek, który na pewno Was zadziwi. Oczywiście pozytywnie. Osobiście uwielbiam takie ciasta. Smakują obłędnie, a przy okazji można się nimi zajadać bez większych wyrzutów sumienia. Biorąc pod uwagę fakt, że do przygotowania ciasta używamy mąki kokosowej, można zaserwować je również osobom z nietolerancją glutenu. W takim razie do dzieła!

Składniki:

– 2 średnie cukinie

– 2 banany

– 4 jajka

– 5 łyżek kakao

– 1/2 szklanki mąki kokosowej

– 4 łyżki ksylitolu

– pół łyżeczki sody oczyszczonej

Przygotowanie:

Cukinie ścieramy na małych oczkach, a następnie odciskamy z nadmiaru soku. Powinny nam wyjść 2 szklanki. Jeśli będzie mniej to nie szkodzi. Jajka w całości ubijamy z ksylitolem i bananami. W misce łączymy składniki suche i dodajemy je do mokrych. Na końcu dodajemy cukinie i całość dokładnie mieszamy. Wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Smacznego!!!

 

Tagi , , .Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.