Fasolove love

pyszne ciasto czekoladowo fasolowe na desce

Ciasto z fasoli? A czemu nie? Jest pyszne, zdrowe i małokaloryczne. Można się nim zajadać bez żadnych wyrzutów sumienia. Moja rodzina oszalała na jego punkcie, choć ja sama długo zbierałam się, aby je upiec. Jakoś nie przemawiała do mnie ta fasola. Wszyscy wkoło piekli fasolowe ciacha, a ja pozostawałam obojętna. Aż w końcu się odważyłam i… przepadłam. Dziś rzadko kiedy na moim stole ląduje inne ciasto, niż fasolowe. Od razu mówię – fasoli w ogóle w nim nie czuć. Ciasto to smakuje bardziej jak czekoladowe brownie. Warto spróbować! Ciasto robi się w bardzo prosty i co najważniejsze – szybki sposób. Wystarczy zblendować niezbędne składniki i wstawić do piekarnika na 40 minut.

Składniki:

– puszka czerwonej fasoli

– 1/2 szklanki cukru kokosowego (może być ksylitol)

– 4 jajka

– 3 łyżki oleju kokosowego (już rozpuszczonego)

– 3 łyżki kakao

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Przygotowanie:

Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Wrzucamy do miski. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Całość dokładnie blendujemy na gładką masę. Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!!!

Tagi , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.