Espresso z miodem i imbirem

espresso z miodem i imbirem

Czy są na sali kawosze? Pewnie, że są! 🙂 Jeśli tak, jak ja uwielbiacie zimą sięgać po kawy aromatyczne, z miodem i rozgrzewającymi przyprawami, to dziś mam dla was coś wyjątkowego. Co powiecie na espresso z odrobiną miodu i szczyptą imbiru? Jestem pewna, że taki duet skradnie wasze serca i to od pierwszego spróbowania. Magiczna kawa z miodem i imbirem jest idealną propozycja nie tylko na miłe rozpoczęcie dnia, ale także na popołudniową przerwę w pracy. Doskonale smakuje solo, a także w parze z ulubionym ciachem. Espresso skutecznie stawia na nogi, a dodany do niego miód i imbir rozpieszczają zmysły. Dla mnie ta kawa to ideał. A dla was?

Składniki:

– 2 filiżanko espresso

– mleko

– 2 szczypty imbiru

– 2 łyżeczki miodu

Sposób przygotowania:

Zaparzamy espresso. W filiżance, z której będziemy pić naszą kawę ucieramy imbir z miodem. Całość zalewamy espresso. Podajemy z mlekiem lub jeśli wolicie – bitą śmietaną. Smacznego!!!

Tagi , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.