Czy są na sali kawosze? Pewnie, że są! 🙂 Jeśli tak, jak ja uwielbiacie zimą sięgać po kawy aromatyczne, z miodem i rozgrzewającymi przyprawami, to dziś mam dla was coś wyjątkowego. Co powiecie na espresso z odrobiną miodu i szczyptą imbiru? Jestem pewna, że taki duet skradnie wasze serca i to od pierwszego spróbowania. Magiczna kawa z miodem i imbirem jest idealną propozycja nie tylko na miłe rozpoczęcie dnia, ale także na popołudniową przerwę w pracy. Doskonale smakuje solo, a także w parze z ulubionym ciachem. Espresso skutecznie stawia na nogi, a dodany do niego miód i imbir rozpieszczają zmysły. Dla mnie ta kawa to ideał. A dla was?
Składniki:
– 2 filiżanko espresso
– mleko
– 2 szczypty imbiru
– 2 łyżeczki miodu
Sposób przygotowania:
Zaparzamy espresso. W filiżance, z której będziemy pić naszą kawę ucieramy imbir z miodem. Całość zalewamy espresso. Podajemy z mlekiem lub jeśli wolicie – bitą śmietaną. Smacznego!!!