Palce lizać: kawa z masłem orzechowym

przepisy na kawę

Czy może być coś lepszego o poranku niż filiżanka ulubionej, aromatycznej kawy? Uwielbiam kawę i nie wyobrażam sobie bez niej życia. Mimo, iż nie działa na mnie pobudzająco. Piję ją dla smaku, dla przyjemności, dla tej chwili zatrzymania o poranku.  Jako, że piję kawę dla smaku, a nie dla pobudzenia, lubię eksperymentować z jej smakami. Moim ostatnim odkryciem jest kawa z masłem orzechowym. Póki nie spróbowałam, nie sądziłam, że może być tak pyszna! Jestem pewna, że każda z was pokocha ten smak, zwłaszcza fanki latte. Kawa z nutą orzecha to doskonała harmonia dwóch smaków: gorzkiego i słodkiego. Masło orzechowe świetnie zastępuje w kawie karmel i inne słodziki. No i jest zdecydowanie od nich zdrowsze! Warto jednak pamiętać, aby masło było naturalne i nie zawierało soli oraz oleju palmowego!

Składniki:

– pół szklanki świeżo zaparzonej kawy

– 2 łyżki dobrego masła orzechowego

– 1 szklanka mleka

– szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

Do rondelka wlewamy mleko. Dodajemy do niego masło orzechowe i cynamon. Podgrzewamy. Gdy napój będzie ciepły dobrze jest go zblendować. Następnie mleko z masłem i cynamonem wlewamy do kubka z kawą. Jeśli lubimy słodkie kawy, możemy dodać miód, syrop kokosowy lub syrop klonowy. Smacznego!!!

 

Tagi .Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.