Czerwona pasta do krakersów lub kanapek

Każda impreza rządzi się swoimi prawami, jednakże żadna nie może obyć się bez przekąsek. Jako, że najbardziej lubię proste i nieskomplikowane przekąski, pomysłem na jedną z nich podzielę się z Wami w dzisiejszym poście. Jest to czerwona pasta z fasoli i suszonych pomidorów – palce lizać! Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a efekt jest naprawdę zachwycający. Składniki na pastę są obecne w każdym sklepie, tak więc nie będziecie mieć problemu z ich zakupem. Taka pasta doskonale sprawdzi się jako dodatek do mini kanapeczek, krakersów i innych tego typu wynalazków. Na weekendową domówkę będzie jak znalazł!

Składniki:

– 1 puszka fasoli czerwonej

– 6 dużych suszonych pomidorków

– 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju ze słoika z suszonymi pomidorami

– sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Czerwoną fasolę odsączamy z zalewy, przepłukujemy wodą i wrzucamy do miski. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i również umieszczamy w misce. Dodajemy oliwę z oliwek i całość dokładnie blendujemy. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Raz jeszcze miksujemy i gotowe!

 

Tagi , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.