Lato w pełni. Kocham te słoneczne poranki, kiedy temperatura sięga powyżej 20 stopni. Kocham letni powiew wiatru. Kocham letnie potrawy i… koktajle. Te ostatnio goszczą u mnie coraz częściej. Wiadomo, gdy temperatury sięgają prawie 30 stopni, nie mamy ochoty na jedzenie. Koktajl, który z natury jest lekkostrawny a jednocześnie pożywny, świetnie zaspokoi głód i tym samym zastąpi tradycyjny posiłek. Taki letni koktajl fajnie ugasi też pragnienie. Koktajle są różne. Ja upodobałam sobie owocowe z nutą mięty. Dziś mam dla Was koktajl z truskawek i jagód. Jest naprawdę pysznie! Zapraszam 🙂
Składniki:
– 500 g truskawek
– 100 g jagód
– 300 ml mleka (krowie lub roślinne – polecam mleko migdałowe)
– opcjonalnie: cukier trzcinowy do smaku
Przygotowanie:
Truskawki, jagody i mleko miksujemy na koktajl i chłodzimy w lodówce. Opcjonalnie możemy dosłodzić do smaku cukrem trzcinowym. Koktajl truskawkowo-jagodowy możemy podać z listkiem świeżej mięty. Smacznego!!!