Grzane piwo z pomarańczą

grzane piwo z pomarańczą

W sezonie jesiennym, kiedy to temperatury nie rozpieszczają nas aż nadto, nic tak nie smakuje i nie rozgrzewa jak gorące trunki. Najlepiej smakują wypijane wieczorem, kiedy możemy oddać się błogiemu lenistwu. Podgrzać do przyjemnej temperatury możemy zarówno wino, jak i piwo. Zarówno jeden, jak i drugi trunek doskonale smakuje w towarzystwie goździków, cynamonu i świeżych pomarańczy. 

Dziś będzie krótko i bardzo na temat. W dzisiejszym poście podzielę się z wami przepisem na grzane piwo z pomarańczą, którym raczę się od jakiegoś czasu. Trunek jest bardzo smaczny, pięknie pachnie, a do tego rozgrzewa tak, że nic więcej nie jest nam potrzebne do szczęścia.

Składniki:

– 0,5l piwa

– 8 goździków

– 2 plastry pomarańczy (nie za cienkie)

– plasterek pomarańczy do dekoracji

Sposób przygotowania:

Piwo przelewamy do rondelka, dodajemy goździki i podgrzewamy. Gdy piwo zrobi się ciepłe, wrzucamy plastry pomarańczy i przy pomocy łyżeczki delikatnie je wyciskamy. Chodzi o to, aby owoce puściły sok. Gorące piwo przelewamy do wysokich szklanek. Dekorujemy plastrem pomarańczy i gotowe! Pijemy gorące 🙂

 

Tagi , , .Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.