Cappuccino z miodem

Większość z nas uwielbia witać nowy dzień filiżanką małej czarnej. Wielu z nas wybiera kawę na towarzysza dnia. Ja osobiście piję kawę rano – na obudzenie się oraz popołudniu – dla czystej przyjemności. Lubię smakować nowe kawy. Lubię próbować kaw, których jeszcze nigdy nie piłam. Jedną z takich kaw jest cappuccino z miodem. Może Wy piliście taką kawę, ja nie. Muszę przyznać, że smak mnie powalił. Niby klasyką, a jednak z nutką nowości. A że uwielbiam słodkie kawy, to jak najbardziej się zauroczyłam i na pewno na jednej filiżance nie mam zamiaru poprzestać. Jak zrobić cappuccino z nuta miodową? Poniżej przepis 🙂

Składniki:

– napar kawy espresso

– 100ml mleka

– półtora łyżeczki ciekłego miodu

Przygotowanie:

Przygotowujemy espresso. W międzyczasie spieniamy mleko z dodatkiem miodu. Ja używam spieniacza elektrycznego, ale możecie użyć też ręcznego. Kiedy mleko będzie gotowe, a więc ładnie spienione – możemy zająć się całą resztą. Do espresso dodajemy mleko. Na wierzchu układamy mocno spienione mleko. Kawy nie trzeba już dodatkowo słodzić, gdyż za sprawą miodu, sama w sobie jest słodka.

Tagi , , , .Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.