Grzane piwo z imbirem i goździkami

grzane piwo z imbirem

Nigdy nie lubiłam czekać do zimy, żeby napić się dobrego, aromatycznego grzańca. Zawsze wyprzedzam sezon. I nie narzekam z tego powodu. Nie narzekają też moi znajomi i przyjaciele. Taki grzaniec potrafi fajnie podkręcić wieczór. Poprawi nastrój, a gdy trzeba – przyjemnie rozgrzeje. Zazwyczaj grzańce robię z wina, jednakże od czasu do czasu lubię sięgnąć po ciepłe piwko. I tak też jest tym razem. Są tu jacyś smakosze chmielowego trunku? Mam dla was fajny i prosty przepis na grzane piwo z imbirem i goździkami. Taki grzaniec świetnie sprawdzi się podczas jesiennych wieczorów. Spisze się również wtedy, kiedy coś zacznie łamać was w kościach. Można więc śmiało powiedzieć, że z grzanym piwem jesień nam niestraszna!

Składniki (1 porcja)

– 250ml jasnego piwa

– plasterek cytryny

– kawałek świeżego imbiru

– szczypta cynamonu

– kilka goździków

– miód

Sposób przygotowania:

Piwo przelewamy do garnka i ostrożnie podgrzewamy. Następnie dodajemy do niego plaster cytryny, pokrojony w plasterki imbir i goździki. Mocno podgrzewamy. Na sam koniec dodajemy miód. Podajemy gorące!

 

Tagi , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.